Studente Giulia zoekt gastgezin in Aalsmeer

Aalsmeer – Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Giulia uit Italië die haar Nederlandse droomjaar wil doorbrengen in Aalsmeer. Voor Giulia zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin dat haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

Uitwisseling 

Giulia doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Ditprogramma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. 

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken. 

De 16-jarige Giulia uit Italië is een loyale, vastbesloten en enthousiaste meid. Haar droom is om later te werken voor een internationale organisatie die historisch erfgoed bewaart. “Mijn oma komt uit Limburg en heeft mij al veel over haar jeugd verteld. Ik zou nu graag haar cultuur beter leren kennen door zelf een jaar in Nederland te wonen.” 

Bent u nieuwsgierig geworden naar Giulia, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland.