Laatste uitruk Joost de Vries na 35 jaar

Aalsmeer – “M’n helm aan het haakje, slangen opgerold, gereedschap opgeborgen, handschoenen uit, laarzen in de kast, uitrukpak bij de verkleedspullen, pieper op stil! Echt, het waren onwijs 35 hele mooie, bijzondere, geweldige jaren geweest. Zo veel geleerd, prachtig werk gedaan, rot klussen gehad. Genoten van iedereen, ik ga jullie missen! Mooiste team van Nederland, Vrijwilligers Kazerne Aalsmeer!”

Zo kondigde Joost de Vries, na 35 jaar vrijwilliger te zijn geweest bij de Aalsmeerse Vrijwillige Brandweer, zijn afscheid aan. Uiteraard mag Joost niet zomaar zijn helm aan de overbekende wilg hangen. Afgelopen maandagavond kwamen de leden van de Brandweer al vroeg op de kazerne, om Joost een onvergetelijke avond te bezorgen.

Om 19.30 uur reed de oude Chevrolet, met loeiende sirene,  de Dorpstraat in, om Joost op te halen. Toch enigszins verrast kwam Joost, op zijn pantoffels, naar buiten hollen om te kijken wat er aan de hand was. De collega’s kwamen Joost ophalen, omdat er brand zou zijn op de Oosteinderweg (De Vries, hoe kan het ook anders) in Aalsmeer. Er werd snel een bluspak uit de Chevrolet gehaald, niet het huidige bluspak, maar het bluspak waar Joost ooit in 1986 mee is begonnen, en dat moest worden aangetrokken, met wat pijn en moeite ging het aan!

Met gezwinde spoed werd er koers gezet naar de Oosteinderweg, waar de overige collega’s Joost met loeiende sirenes stonden op de wachtten, het brandje wat daar op het terrein woedde, werd op vakkundige wijze, en uiteraard onder luid applaus, door Joost afgeblust. Daarna werd er koers gezet met de Brandweerboot JIM, met schipper Joost, naar de Westeinderplassen, waar bij de Aalsmeerderbrug nog een intermezzo werd gehouden met waterkanonnen. De avond werd afgesloten met een gezellige barbecue bij de Brandweerkazerne, kortom de laatste uitruk van Joost, werd geheel in Aalsmeerse Brandweer style afgesloten.  

Zoek je naast je werk nog een spannende uitdaging, kom dan team Aalsmeer versterken. De Brandweer is op zoek naar enthousiaste vrouwen en mannen die zich willen inzetten voor de Brandweer. Neem contact via de website.

Foto: www.kicksfotos.nl

https://www.brandweer.nl/amsterdamamstelland/kazernes/kazerne-aalsmeer