Beachvolleybaltoernooi in Kudelstaart: inschrijving gestart

Kudelstaart – Dit jaar wordt het beachvolleybaltoernooi in Kudelstaart weer georganiseerd, ditmaal op 21 augustus. Uiteraard onder de dan geldende maatregelen in verband met Covid. Deze maatregelen houden in dat iedereen boven de 12 jaar (deelnemer en bezoeker) een vaccinatiebewijs (QR code) of een negatieve coronatest (max 24 uur oud) moet kunnen laten zien. Indien dit niet kan, wordt er geen toegang verleend tot het terrein achter het dorpshuis. 

Maximaal 27 teams

Inmiddels is dit toernooi een begrip geworden in sportief Kudelstaart. De laatste keer streden er maar liefst 32 teams op 4 aangelegde velden achter het dorpshuis in Kudelstaart. Dit jaar heeft de organisatie besloten om drie beachvolleybalvelden aan te leggen in samenwerking met Arthur Bon, waardoor er dit jaar maximaal 27 teams kunnen deelnemen aan dit toernooi. Het toernooi is een zeer gezellig evenement, waar iedereen aan kan meedoen (minimale leeftijd 12 jaar). Er wordt gespeeld in teams van 6 personen, waarbij er minimaal 1 vrouwelijke deelnemer in het veld staat gedurende de wedstrijden. De standaard volleybalregels worden gevolgd tijdens het gehele toernooi en elk team speelt in ieder geval 6 wedstrijden. Aanvang van de eerste wedstrijden is om 12 uur, en de finalewedstrijden worden rond 19.00 uur gespeeld. 

Tien vrachtwagens met zand

Het opzetten van de velden vindt plaats vanaf de vrijdag voor het toernooi. Tien vrachtwagens met zand worden dan gelost op de parkeerplaats achter het Dorpshuis en die worden daarna met kraantjes gladgemaakt en volledig ingericht tot drie beachvolleybalvelden. Een hele organisatie, maar met een groot aantal vrijwilligers en met de hulp van een aantal sponsoren lukt dit ieder jaar zeer goed.

Inschrijving

Inmiddels is de inschrijving voor dit toernooi geopend en loopt het aantal deelnemende teams al snel op. Aanmelden kan door middel van een mail te sturen aan beach.kudelstaart@gmail.com. Vermeld hierbij de contactpersoon, inclusief telefoonnummer en de teamnaam. Schiet wel op, want vol = vol.