‘Aalsmeer voor elkaar’ is op zoek naar helpende handen

Aalsmeer – Er wordt veel hulp en ondersteuning geboden in de thuissituatie bij inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart. Voor deze vrijwilligerstaken in de thuissituatie zoekt ‘Aalsmeer voor elkaar’ nieuwe vrijwilligers.

De hulpvragers kunnen bijvoorbeeld mensen zijn waarbij een oudere dementerend is, een gezin met een kind dat een beperking heeft of iemand die tijdelijk hulp nodig heeft met de boodschappen. Wat kun jij bieden? Een helpende hand, dat duwtje in de rug of een luisterend oor? Veel voorkomende hulpvragen zijn onder andere samen fietsen of een mantelzorger een paar taken uit handen te nemen. Voordat je begint wordt een training geboden en daarna zul je worden ondersteund met contactmomenten en themabijeenkomsten.

Soms krijg je te maken met een situatie die je niet meteen kunt oplossen. Dit kun je aangeven en dan wordt er een gespecialiseerde vrijwilliger gezocht of misschien word jij dat wel.

In samenwerking met Participe en Mantelzorg&Meer is er voortaan één aanspreekpunt. Heb je interesse en wil jij je medemens in Aalsmeer of Kudelstaart helpen? Neem dan contact op met Renate JoonZij is bereikbaar op werkdagen van 9 tot 12.00 uur. Via e-mail: rjoon@vrijwilligerscentrale-amstelland.nl of bel voor een oriënterend gesprek: 06-86817785.

Foto: aangeleverd.