Watertoren Aalsmeer in trek bij toeristen

Aalsmeer – In de vakantiemaand juli is de watertoren in Aalsmeer alle zondagmiddagen open geweest. De komende vier zondagmiddagen in augustus is dit ook het geval. Van 13.00 tot 17.00 uur is publiek welkom op 6, 13, 20 en 27 augustus.

Opvallend de laatste tijd is het grote aantal bezoekers vanuit het buitenland, een bewijs dat toeristen de weg naar de Aalsmeerse watertoren weten te vinden. Afgelopen zondagmiddagen werden bezoekers verwelkomd uit onder andere Frankrijk, Duitsland, Denemarken,Polen, Engeland, Australië, Japan, Spanje en India. Daarnaast uiteraard veel bezoekers uit Aalsmeer en plaatsen uit de regio. Maar ook van verde weg, zoals Leidschendam, Amersfoort, Wageningen en Amsterdam. Allen zijn zeer verrukt over het schitterende uitzicht vanaf de 50 meter hoge trans. Door de goede weersomstandigheden is er telkens een weids uitzicht geweest tot aan Utrecht (Dom) aan toe.

Middelpunt Vuur en Licht

Zaterdag 2 september is de watertoren weer het middelpunt van Vuur en Licht op het Water: vooraf muziek op het terrein en na de verlichte botenshow volgt om 23.00 uur een spectaculair vuurwerk. De enthousiaste organisatoren hebben beloofd dat het nog mooier gaat worden dan voorgaande jaren… Kijk voor meer informatie over de watertoren op: www.aalsmeer-watertoren.nl.