Snoeiboot vaart weer uit!

Aalsmeer – De snoeiboot is inmiddels een begrip op de Aalsmeerse wateren. Ook dit jaar zet de gemeente de snoeiboot in. Op zaterdag 2 oktober vaart de snoeiboot weer uit om eilandeigenaren op de Westeinderplassen de mogelijkheid te geven hun snoeihout gratis en op een verantwoorde manier af te voeren. De boot ligt weer op de vertrouwde locaties: Van 9.00 tot 12.00 uur bij Schuilhaven de Winkel aan de Grote Poelzijde en van 13.00 tot 16.00 uur bij Baggerdepot Otto aan de doorgang Grote Brug 

Overhangend groen

Particuliere eilandeigenaren zijn verplicht hun overhangend groen boven het water van de sloten en vaarwegen te snoeien. Om de eigenaren daarbij te helpen, biedt de gemeente de mogelijkheid om op zaterdag 2 oktober hun snoeiafval gratis af te voeren. Ook op 20 november zal de snoeiboot uitvaren.

Bedrijfsafval, zoals seringenhout en -kluiten, wordt niet geaccepteerd. Als de boot op de aangegeven tijd niet aanwezig is, is deze waarschijnlijk even aan het lossen. De boot komt dan zo snel mogelijk weer terug. 

Meer informatie

Voor meer informatie over de takkeninzameling en de snoeiboot kan contact opgenomen worden met de servicedesk Amstelveen/Aalsmeer via telefoonnummer 0297)-387575 (vraag naar afdeling Veiligheid en Handhaving, vaarwegbeheer/ boswachter) of stuur een mail naar info@aalsmeer.nl t.a.v. V&H vaarwegbeheer/ boswachter).