Pramenrace zaterdag in aangepaste vorm

Aalsmeer – Door de nog geldende coronamaatregelen vindt dit jaar de Pramenrace aanstaande zaterdag 11 september in aangepaste vorm plaats. Het SPIE-bestuur, die het evenement organiseert, heeft het programma aangepast op de geldende coronamaatregelen. De gemeente heeft hiermee ingestemd en heeft een vergunning voor het evenement verleend. 

Aanpassing van het programma en de spelregels gelden voor bezoekers in de openbare ruimte en voor de deelnemers die varen op de pramen en de bokken.

Regels

Regels voor de openbare ruimte op het land en op het water:

* Mensen in de openbare ruimte op land én op het water zijn zelf verantwoordelijk voor naleving van de corona-maatregelen. Houdt minimaal anderhalve meter afstand (leden van een zelfde huishouden/woonadres uitgezonderd).

* Heeft u corona gerelateerde klachten dan blijft u thuis! Zelfs als deze mild zijn kunt u anderen besmetten en laat u zo snel mogelijk testen.

* Feesten in de openbare ruimte op het land én op het water (feestpontons en dergelijke) worden niet toegestaan. Hier zal scherp op worden gecontroleerd en direct worden ingegrepen op basis van de corona wetgeving of de APV.

* Uiteraard gebruiken de bestuurders van de boten geen alcohol als er wordt gevaren. Hier kan door de politie te water op worden gecontroleerd.

Voldoende veilige ruimte

* De openbare ruimte is vrij bereikbaar langs de route. Om echter te grote aantallen mensen op bepaalde plaatsen te voorkomen zullen start, finish en prijsuitreiking zonder publiek plaatsvinden.

* De passantensteiger op het Praamplein is tijdens de Pramenrace niet bereikbaar. Hier zal beveiliging op toezien.

* De Pontweg is tussen 10.00 uur en 14.00 uur afgesloten voor alle verkeer en voetgangers. Deelnemers en bewoners worden door de beveiliging gecontroleerd.

Vervoer

* Kom zoveel mogelijk met de fiets of lopend. 

Instructies

* Luister goed naar de aanwijzingen van de organisatie, beveiliging, politie en gemeente. Wees vriendelijk voor hen én voor elkaar.

* Verspreid u zoveel mogelijk langs de route.

Na lange tijd van beperkende maatregelen wordt van harte uitgekeken uit naar een mooie en vrolijke editie van de Pramenrace. Dit kan alleen als dit met elkaar op een veilige en verantwoordelijke manier plaatsvindt. Geniet, houd voldoende afstand en wees aardig voor elkaar. “Laten we als Aalsmeer wederom een goed voorbeeld geven. Wij wensen u een fantastische Pramenrace 2021 toe”, aldus burgemeester en wethouders.

Tot slot nog enkele instructies voor alle deelnemers: Meenemen aan boord: Lijm, touw, schaar, kleurpotloden, plakband (om zelf de slingers te maken op te kunnen hangen), schepnet, geranium en begonia (voor ouderen), hamer (voor het spijkerslaan) en kwartetspel of memory (voor voedselbank).

Foto: De Praambode is uit. Feestje met gebak in Aalsmeer kleuren.