Ontdek Aalsmeer en regio vanaf de watertoren

Aalsmeer – Aanstaande zondagmiddag 11 juni is de watertoren weer open voor bezoekers. Tussen 13.00 en 17.00 uur kan het interieur van de watertoren bekeken worden en is er informatie over de vroegere werking van dit onderdeel van de drinkwatervoorziening destijds. Het nieuwe voorlichtingsmodel geeft een fraaie weergave van het proces tussen de opvang van (regen)water in de waterleiding duinen tot aan de  huizen waar het drinkwater uit de kraan kon worden getapt.

Binnen dit proces had de watertoren de taak om als drukverhoger te fungeren, vandaar dat er grote reservoirs in de watertoren waren gemaakt om van grote hoogte af voldoende druk te creëren, wanneer de afsluiters werden geopend. De watertoren is nu al jaren een populaire trekpleister binnen de gemeente Aalsmeer voor inwoners en bezoekers/toeristen vanuit alle delen van Nederland en de wereld. Vooral doordat er de mogelijkheid is om vanaf de buitentrans – op circa 50 meter hoogte – een fantastisch uitzicht te hebben over Aalsmeer en verre regio. 

Bezoekers kunnen gratis naar binnen om op de begane vloer alles te bekijken; als men ook naar boven wil zijn de kosten voor kinderen 1 euro en voor  volwassenen 2 euro. Informatie over de watertoren is te vinden op de website: www.aalsmeer-watertoren.nl.