Lions organiseren weer ‘De Slag om Aalsmeer’

Aalsmeer – De eerste vier edities van ‘De Slag om Aalsmeer’ waren een daverend succes! Vanwege corona kon het bedrijvenspel vorig jaar niet doorgaan, maar dit jaar organiseren de twee Aalsmeerse Lionsclubs voor de vijfde keer dit slimme en gezellige spel voor bedrijven en wel op woensdag 10 november. Bij dit avondvullende spel ligt de nadruk op samenwerking, kennis en gezelligheid. De ‘Slag om Aalsmeer’ wordt gespeeld door teams van vijf personen. 

Bedrijven en verengingen

Een team kan samengesteld worden uit medewerkers van bedrijven, verenigingen, organisaties, etc. Zo deden afgelopen jaren teams mee van onder andere Loogman, Gouwerok, Renault Nieuwendijk, Historische Tuin, VVD/CDA, Rabobank, van der Drift Bouw, Architectenbureau R.J. Pannekoek en vele anderen. Natuurlijk kunnen bedrijven ook gasten trakteren op een geheel verzorgde avond. Er is plaats voor zo’n 25 teams, voldoende gelegenheid dus om andere mensen te ontmoeten tijdens de borrel, het buffet of na afloop. 

Het bedrijvenspel zelf vergt de nodige concentratie: iedere 4 minuten luidt de bel voor een nieuwe vraag. In totaal 20 vragen op allerlei gebied en natuurlijk ook specifiek Aalsmeerse. Maar je hoeft beslist geen ‘Einstein’ te zijn om te winnen. Het best presterende team ontvangt de wisseltrofee en natuurlijk ook eeuwige roem!

Opbrengst voor Zorgcentrum 

In de afgelopen jaren is steeds zowel een landelijk als een lokaal doel gesteund. Dit jaar ligt de focus op Aalsmeer. De gemeente heeft inwoners in alle leeftijden. De Lionsclubs steunen dit jaar het initiatief van Zorgcentrum Aelsmeer om kwetsbare ouderen met dementie te ondersteunen bij hun programma in gebouw Irene. Met een hometrainer en een scherm kunnen ze dan een virtuele fietstocht maken door Aalsmeer en andere plaatsen, goed voor de beweging en het ophalen van herinneringen. 

Terugblik 

Mike Multi, Ruben Spaargaren, de Kinderboerderij en Downtown Ophelia komen vertellen wat zij met de bijdrage van de vorige edities van de Slag om Aalsmeer hebben kunnen doen. Verder komt rolstoeltennisser Ruben Spaargaren, die deelgenomen heeft aan de Paralympische Spelen in Tokio, langs om zijn ervaringen te delen met de aanwezigen. En Ellen Carels en Tristan van der Jagt komen uitleg geven hoe de ‘virtuele fiets’ het bewegingsprogramma van Irene gaat ondersteunen. 

Inschrijven kan nog

Inclusief deelname aan het spel, buffet en drankjes bedragen de kosten per team van 5 personen 555 euro. De ‘Slag om Aalsmeer’ vindt dit jaar plaats in de kantine van FC Aalsmeer in de Beethovenlaan 120. Het programma start om 17.30 uur. Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier op:  www.lionsclubaalsmeerophelia.nl/de-slag-om-aalsmeer/ of mail naar Quinten Bunschoten: deslagomaalsmeer@gmail.com of bel 06-52078646.

Foto: De winnaars van 2019, Team Multi Supplies met trofee.