In de rij voor het praamontbijt

Aalsmeer – Het is het weekend van de Pramenrace en hier hebben de deelnemers, liefst 160 teams, en het bestuur naar uitgekeken na een jaar uitstel door corona. Thema is ‘Ouderwets Gezellig’ en dat gaat, gezien het enthousiasme, zeker lukken.

Afgelopen vrijdag stonden de captains van de deelnemende teams al in de rij om hun QR-code (gevaccineerd of negatief getest) af te geven en vanmorgen, zaterdag 11 september, was het vroeg op voor het praamontbijt. Dit jaar aangepast aan de corona-regels, dus niet gezellig met z’n allen aan de broodjes en sapjes, maar een drive-thru bij het pand van de ontbijt-leverancier, bakkerij Vooges.

Al snel ontstond er een lange rij, maar ergernis over deze ‘file’ was er niet. “Gezellig, kom maar op met het lekkere ontbijtje”, aldus een deelnemer. Met een volle maag op weg naar het evenement van het jaar, de Pramenrace. Om 12.00 uur is de start bij de Pontweg. Publiek is niet welkom, maar vast en zeker dat kijkers hun plekje wel weten te vinden om alle feestvierders te aanschouwen. Veel plezier allemaal. Hou rekening met elkaar, geef elkaar de ruimte en ga ‘ouderwets gezellig’ genieten van deze alweer 35ste editie van de tocht der tochten!

Foto’s: www.kicksfotos.nl