Imke Brommer fietst voor medaille op WK

Goud voor Kudelstaartse Imke op Paralympics!

Aalsmeer – De Nederlandse sporters presteren zeer goed tijdens de Paralympics in Tokio. Bij het zwemmen worden records gebroken, de Nederlandse rolstoelbasketbalsters wissen titelverdediger Amerika te verslaan en baanwielrenner Tristan Bangma pakte met piloot Patrick Bos op de 1.000 meter goud.

Afgelopen nacht is een Kudelstaarts succes geboekt. Larissa Klaassen wist met haar pilote Imke Brommer uit Kudelstaart de snelste tijd (1 minuut en 5,291 seconde) neer te zetten op de 1.000 meter baanwielrennen, goud voor dit duo en een persoonlijk record!

Wethouder sport en locoburgemeester Bart Kabout heeft, namens alle medewerkers van de gemeente Aalsmeer, de Kudelstaartse baanwielrenster gefeliciteerd met de prachtige gouden plak in Tokio. “Een doel uitspreken en dat ook halen, dat is een geweldige prestatie”, zegt de wethouder. “Samen met Larissa Klaassen en TeamNL is iets heel bijzonders neergezet.”

Later deze week komt paralympiër Jetze Plat uit Vrouwenakker in actie. De triatleet gaat voor drie keer goud. Ook tennisser Ruben Spaargaren uit Aalsmeer hoopt een medaille te bemachtigen. Zowel Larissa en Imke als Jetze en Ruben worden gesteund door de Mike Multi Foundation.

De Paralympische Spelen zijn maandag 24 augustus van start gegaan en duren tot en met zondag 5 september.

Foto: Larissa Klaassen en Imke Brommer.