Dorcas bestaat 40 jaar!

Aalsmeer – Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van mensen in nood. Dit alles is ontstaan door de visie van één man: Dirk Jan Groot uit Andijk. Hij leek voorgestemd voor een leven als ambachtsman, maar een ommekeer in zijn leven betekende ook een breuk in zijn maatschappelijke loopbaan. De bevlogen timmerman uit Andijk ging zich inzetten voor christelijke en joodse gewetensvervolgden en hun familieleden. Daarmee legde hij de grondslag voor de stichting Dorcas, die onder hem uitgroeide tot een wereldwijde hulporganisatie. Om hulp te kunnen bieden is natuurlijk geld nodig. Inmiddels heeft de organisatie 41 kringloopwinkels in heel Nederland die worden gerund door duizenden vrijwilligers. Ook zijn er veel bedrijven en particulieren die regelmatig giften doneren. Over de organisatie en de projecten die zij ondersteunt is alles te lezen op www.dorcas.nl.

Diverse acties

De Dorcaswinkel in Aalsmeer gaat van 4 tot en met 11 september aandacht aan het jubileum geven. Er zijn de komende week diverse acties. Zo is er vanaf aanstaande zaterdag uitverkoop op de kledingafdeling. Maar, Dorcas heeft nog veel meer betaalbare spullen, onder andere glazen, beeldjes, boeken (ook voor kinderen) en leuke hebbedingetjes. Vergeet ook niet om de meubelhal te bezoeken. Het is weer mogelijk om spullen op te laten halen. Afspraken hierover alleen telefonisch. Geïnteresseerd in bijzondere voorwerpen of boeken? Kijk dan eens op ‘marktplaats Dorcas Aalsmeer’.

Bij drukte kan het zijn dat er even buiten gewacht moet worden. Dit garandeert voor iedereen veilig (corona proof) winkelen. Tot slot: Mocht de parkeerplaats vol zijn, dan is er richting de Sanidump nog een terrein beschikbaar. Parkeren langs de weg is niet toegestaan. Dorcaswinkel Aalsmeer aan de Turfstekerstraat 15 tot 19 is iedere dinsdag, donderdag en zaterdag open van 10.00 tot 16.00 uur. Neem voor meer informatie contact op via 0297-361043 of kijk op de website www.dorcas.nl/winkels/aalsmeer.