Boek  ‘Lockdown 2 Spring’ voor burgemeester Heiliegers

Uithoorn – Vorige week heeft Philip van den Dool zijn boek met 110 IPad tekeningen in en om Uithoorn uitgereikt aan burgemeester Pieter Heiliegers. Philip heeft al een mooie bijdrage mogen leveren aan het Kunstwerk Uithoorn 200 jaar in de vorm van het woord ‘Kijk’ op de nieuwe rotonde in het dorpscentrum van Uithoorn. En dat is wat Philip graag doet. Tijdens de lockdown-periode is hij in en om de omgeving van Uithoorn er op uit gegaan. Hij legt mooie scenes vast op de foto en gaat deze thuis uitwerken op zijn IPad om er waar kunstwerk van te maken.

Bij de uitreiking van de prijs voor het woord op het nieuwe kunstwerk, heeft Philip verwezen naar zijn project ‘Lockdown 2 Spring’ en heeft bij de prijsuitreiking al wat tekeningen laten zien. Nu is zijn project afgerond en heeft Philip de tekeningen in een boek gebundeld. Dit boek ligt sinds kort bij de boekhandel The Read Shop aan het Zijdelwaardplein.

Uitdaging

Tijdens de lockdown in coronatijd, is Philip de uitdaging met zichzelf aangegaan om elke dag in en om Uithoorn op zijn IPad tekening te maken. Hij is begonnen in de winter van 2021 met ijs en sneeuw en heeft doorgetekend tot het begin van het voorjaar. Het resultaat leidt tot een uniek en schitterend boek met 110 tekeningen die voor inwoners van gemeente Uithoorn veel herkenbare plekjes oplevert.

Philip vond het een mooie gelegenheid om zijn boek aan te bieden aan burgemeester Pieter Heiliegers die een groot hart heeft voor kunst en cultuur. Het is een mooie bijdrage voor de ‘schatten van Uithoorn’. Het boek is gesigneerd overgedragen aan de burgemeester die de tekeningen met groot plezier bewonderde.

Philip is al jaren bezig als actief schilder en is vanuit zijn achtergrond als schilder en de interesse als ingenieur, verder gaan experimenteren in de mogelijkheden om pixels als pigment te gebruiken.  Nieuwsgierig wie Philip is en wat hij heeft gemaakt? Kijk op zijn website https://philipvandendool.nl.