Bloemen als leidraad op Kunstkast Ophelialaan

Aalsmeer – Voor het project ‘de ge schie de nis ligt er on der’ van Kunstkast Aalsmeer en Femke Kempkes wordt op zoek gegaan naar wat er speelt en leeft in de buurten langs de Burgemeester Kasteleinweg. Tijdens verschillende bijeenkomsten (projecten) werden buurtbewoners uitgenodigd, bevraagd of mee op pad genomen. Er werd door de kunstenaars materiaal verzameld voor hun ontwerpen op de Kunstkast in de betreffende wijk, allen gelegen aan de N196. Zo zal een lijn van verhalen door Aalsmeer gaan lopen, opgetekend en ontworpen door kunstenaars geïnspireerd op verhalen en inbreng van bewoners.

Zo heeft kunstenaar Karin Borgman een plantenruilbeurs georganiseerd op de plek waar vroeger de kwekerij van haar vader stond en nu een nieuwbouwwijk. Grafitti kunstenaar Sander Bosman heeft in Club N201 verhalen en foto’s verzameld over de muziek- en feestgeschiedenis van de plek langs de Zwarteweg. De Kunstploeg is op zoek gegaan naar dromen samen met bewoners van Zuydveste, leerlingen van Yuverta en cliënten van Ons Tweede Thuis. 

Kunstenaar Stephanie Rhode heeft getekend met bewoners van het zorgcentrum en nu is het project op de kruising Ophelialaan zo goed als klaar. Voor dit vijfde project heeft Machteld Aardse zich inspireren door de bloemen die groeien in de straten rondom de Ophelialaan. Er is een plattegrond van de wijk gemaakt met bloemen en de verhalen die daarbij horen als leidraad.

De laatste twee kunstkasten binnen dit project zullen komende weken opgeleverd worden. De kast van Femke Kempkes bij de Van Cleeffkade over de geschiedenis van de wijk bij de Touwslagerlaan en de start van de route; de kast bij de kruising Bloemenveiling. 

Tekst en QR code

Alle zeven kunstwerken op de kasten zullen door middel van een tekst met elkaar worden verbonden. Bovendien zullen de kasten langs deze route worden voorzien van een QR code waarmee men de verhalen kan terug lezen over het ontstaan van dit bijzondere kunstwerk voor Aalsmeer, gebaseerd op verhalen van Aalsmeerders! Voor vragen of meer informatie kan een mail gestuurd worden naar: kunstkast@hotmail.com