Aalsmeer krijgt een Peter R. de Vriesstraat

Aalsmeer – Het college van B&W heeft besloten om in het bouwplan van de Studio’s in Aalsmeer een straat te vernoemen naar Peter R. de Vries. 

Op donderdag 15 juli 2021 is Peter R. de Vries overleden nadat hij op 8 juli 2021 in Amsterdam werd neergeschoten. Het overlijden is hard binnengekomen, ook in Aalsmeer, zijn geboortegrond. Om de misdaadverslaggever en programmamaker te memoreren en zo ook tegemoet te komen aan de oproep uit de samenleving heeft het college besloten om in het toekomstige bouwplan in de Studio’s Aalsmeer een straat naar hem te vernoemen: Peter R. de Vriesstraat. Dit is een passende locatie omdat hij zoveel jaren in de TV-wereld heeft gewerkt.

Eerbetoon

Burgemeester Gido Oude Kotte: “Peter R. de Vries is geboren in Aalsmeer. Ook tijdens zijn televisiecarrière heeft hij met zijn verschillende TV programma’s voor producent Endemol vele uren in allerlei TV studio’s doorgebracht. Zijn tegel in de ‘Walk of Fame’ (zie foto) in de Aalsmeerse Zijdstraat is hier een getuige van. Op het terrein van de TV studio’s wordt de komende jaren een nieuwe woonwijk gebouwd. Het college van B&W heeft vooruitlopend op deze ontwikkeling besloten dat in dit bouwproject een straat naar Peter R. de Vries wordt vernoemd. Dit is een mooi eerbetoon aan een bijzondere persoonlijkheid die doorging waar anderen stopten.”

Foto: Gemeente Aalsmeer.