Workshop ‘Politiek Actief’ weer van start

Aalsmeer – Wie is de baas in de gemeente? Wat doet het college van burgemeester en wethouders? Overweegt u raadslid te worden en wilt u meer weten over wat de gemeenteraad precies doet? En nog belangrijker: hoe zorgt u dat u als bewoner van Aalsmeer en Kudelstaart gehoord wordt? Deze en vele andere vragen komen aan bod in de gratis workshop ‘Politiek Actief’, georganiseerd door de griffie van de gemeenteraad van Aalsmeer. Door deelname aan de workshop leert u hoe de gemeente werkt, hoe besluiten tot stand komen en krijgt u antwoord op de vraag hoe u als bewoner invloed kunt uitoefenen. U vergroot uw kennis van de lokale politiek en het bestuur van de gemeente Aalsmeer. Bovendien krijgt u de gelegenheid om met Aalsmeerders en Kudelstaarters in gesprek te gaan die u als gemeenteraadslid vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

Programma

De workshop is voor inwoners van de gemeente Aalsmeer vanaf 16 jaar die nog niet eerder hebben deelgenomen aan Politiek Bewust of Politiek Actief en bestaat in totaal uit drie avonden. De eerste twee avonden zijn informatief met veel ruimte voor vragen van deelnemers. Tevens komt burgemeester Gido Oude Kotte vertellen over zijn werk en kunt u ‘speeddaten’ met raadsleden. Daarna volgt als afsluiter het bijwonen van een gemeenteraadsvergadering, die gezamenlijk voorbesproken wordt. Om een goed beeld te krijgen van de werking van de gemeente en de besluitvorming is het van belang alle avonden aanwezig te zijn.

Wanneer en waar

De workshops vinden plaats op de woensdagen 1 en 8 september van 20.00 tot circa 22.00 uur. Het bijwonen van de raadsvergadering met de gezamenlijke voorbespreking vindt plaats op donderdag 16 september vanaf ongeveer 19.15 uur. Als de coronamaatregelen het toelaten, vinden alle avonden plaats in het hart van de lokale democratie: het Raadhuis van Aalsmeer.

Lijkt het u leuk om deel te nemen of heeft u vragen over de workshop? Stuur dan een bericht naar griffie@aalsmeer.nl