Wie verdient een Koninklijk lintje?

Aalsmeer – Kent u iemand die een lintje verdient? Vast wel! Want overal in Nederland en zeker in Aalsmeer zetten veel mensen zich belangeloos in voor de samenleving. Deze mensen verdienen waardering en erkenning vanuit de samenleving. 

Onderscheiding

Zij kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Hiervoor gelden richtlijnen. Belangrijk is dat de inspanningen gedurende langere tijd worden uitgevoerd en ten gunste komen van de samenleving of dat zij een voorbeeldfunctie vervullen. Daarnaast is het noodzakelijk dat de onderscheiding aangevraagd wordt in de gemeente waar degene voor wie u een lintje aanvraagt woont. Bij de gemeente Aalsmeer kunt u dus alleen een onderscheiding aanvragen voor inwoners van Aalsmeer.

Bijzondere personen 

Wilt u iemand voordragen voor de algemene gelegenheid (Lintjesregen) in april 2022? Neem dan contact op met Marja Wiersma van het Kabinet van de burgemeester van de gemeente Aalsmeer via telefoonnummer 0297-387512 of per e-mail: marja.wiersma@aalsmeer.nl. De aanvraag moet vóór 1 juli 2021 bij de gemeente ingeleverd zijn.