Wereldtop kanopolo naar Uithoorn

Uithoorn – Zes velden, tientallen internationale topteams en bijna tweehonderd wedstrijden in één weekend. De kalme Amstel zal op 26 en 27 mei niet meer terug te herkennen zijn. Een van de grootste kanopolo-toernooien ter wereld staat weer voor de deur.

Bij Kano- en Roeivereniging Michiel de Ruyter zijn de voorbereidingen inmiddels in volle gang voor het jaarlijkse Amsterdam Open. Van Alkmaar tot Taipei en van Singapore tot Helsinki: topspelers komen volgende week van heinde en verre om in Uithoorn hun krachten te meten.

Zet je schrap voor kolkend water, suizende ballen en beukende boten. In wedstrijden van 2×10 minuten halen spelers alles uit hun spierkracht en behendigheid. Iedereen is uiteraard van harte welkom om naar het sportspektakel te komen kijken.

En wil je deze energieke mix van kanoën, basketbal en rugby zelf eens uitproberen, zoals steeds meer mensen in Nederland? Hou dan ook vast 2 juni vrij. Want dan mogen geïnteresseerden bij MDR langskomen voor een kennismaking met alle denkbare vormen van kanovaren.