Vierde zomerfair in Haarzuilens

Haarzuilens – Twee dagen lang kunnen bezoekers kennismaken met alle culturele, culinaire, en recreatieve activiteiten die het Groene Hart te bieden heeft tijdens de vierde editie van de zomerfair in Haarzuilens. De zomerfair is op zaterdag 27  van 11.00 tot 17.00 uur en zondag 28 augustus van 12.00 tot 17.00 uur bij Geertje’s Hoeve in Haarzuilens. De entree is gratis. Er strijken ongeveer 35 kramen neer op het ruime erf van Geertje’s Hoeve in Haarzuilens. Het restaurant van deze bezoekboerderij is open en voor kinderen is er volop vertier: geitjes knuffelen, poppenkast, schminken of een ritje op de pony.

Streekproducten 

Natuurlijk is er naast boerenijs en -kaas van alles te proeven, te doen en te ontdekken! Slow Food Groene Hart geeft, onder het motto ‘lekker, puur en eerlijk voedsel uit de streek is een feest’, haar medewerking aan deze Fair. Maar ook destilleerderij Keuris, paardenmelkerij RigaRanch en Veldhoeve Zuivel zijn op de fair aanwezig. Daarmee wordt de zomerfair een culinair evenement met louter producten uit het Groene Hart.

Cultuur 

Anna Rotteveel komt met mooie producten van Rijn- en Veenwol, waar zij jasjes, sjaals en plaids van maakt. Touwmuseum Oudewater geeft invulling aan het culturele aspect door het opstellen van een heuse lijnbaan. Er is een heuse rietmatter en baggerbeugelmaker actief en Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten vertellen over hun activiteiten. Ook het recreatieve aanbod in het Groene Hart wordt door diverse aanbieders toegelicht. Kinderen kunnen een eigen springtouw maken. Muzikaal wordt de fair omlijst door onder andere troubadour Boudewijn Hansen, zanger/pianist Robert Berger, Angelique Schipper en een salonorkest zal op beide dagen regelmatig haar klanken laten horen.