Stimuleringsfonds: Extra boost voor Aalsmeerse economie

Aalsmeer – Woensdag 7 juli vond in het raadhuis de officiële kick-off plaats van het Stimuleringsfonds. Dit fonds is in het leven geroepen door het college van de gemeente Aalsmeer in samenwerking met ondernemers en heeft als doel: De Aalsmeerse economie een extra boost geven. 

Initiatieven

“Het is de bedoeling dat de initiatieven bijdragen aan de lokale economie en dat de resultaten ten goede komen aan de lokale veerkracht”, vertelt wethouder Robert van Rijn. “Een initiatief moet daarom door minimaal twee bedrijven worden ingediend. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een evenement, een gezamenlijk winterterras, het verfraaien van de winkelstraat of gemeenschappelijke promotie.”

Adviescommissie

De initiatieven worden beoordeeld door een onafhankelijke adviescommissie, bestaande uit de vier ondernemers: Esther Gouwerok, Stefan Eveleens, John Jansen en Rob Bakker en voorzitter Marco van Zijverden. De eerste tranche wil de adviescommissie behandelen in september 2021. Marco van Zijverden: “Ik zou zeggen: gebruik al je creativiteit en ondernemerskwaliteiten. Je kunt nu niet meer het excuus gebruiken dat er geen geld is, want de gemeente heeft een bedrag van meer dan 300.000 euro beschikbaar gesteld voor het Stimuleringsfonds.  Ik ben heel benieuwd naar de ideeën.” Meer informatie over de regeling is te vinden op: www.aalsmeer.nl/stimuleringsfonds of mail met de accountmanager bedrijven, Dick Helsloot: Dick.helsloot@aalsmeer.nl

Foto: Van links naar rechts: Wethouder Robert van Rijn, Stefan Eveleens en Rob Bakker. Zittend voor: Marco van Zijverden en Esther Gouwerok. Op het scherm: John Jansen.