Seizoen KCA gestart met swingend jazzweekend

Aalsmeer – Afgelopen weekend heeft een groot aantal jazzliefhebbers volop genoten in cultureel café Bacchus. Stichting Kunst en Cultuur opende het nieuwe seizoen met liefst drie dagen livemuziek rond Louis Armstrong en Ella Fitzgerard. Michael Varekamp trakteerde vrijdagavond op een spetterend optreden en liet kennismaken met het veelzijdige repertoire van Armstrong. Zaterdagavond nam trompettist Loet van der Lee de bezoekers mee op jazz-avontuur en het weekend werd afgesloten met een magnifiek optreden van zangeres Esther van Hees die met band een prachtige ode bracht aan Fitzgerard. 

Zaterdag filmavond

Aanstaande zaterdag 4 september wordt groot Bacchus (XXL) in de Gerberastraat omgetoverd tot filmzaal. Tijdens de eerste filmavond van het seizoen wordt een documentaire vertoond. De film start om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. De toegang bedraagt 5 euro. Vooraf tickets reserveren kan via www.cultureelcafebacchus.nl. 

Fortnight Swing Bigband

Genoten van een jazz-optreden of misschien het hele jazz-weekend meegemaakt en zin in een vervolg? Dan zaterdag 11 september noteren. De avond komt de Fortnight Swing Bigband uit De Ronde Venen naar Aalsmeer. De achttien koppige band brengt een gevarieerd muzikaal feest, waarbij het repertoire varieert van swing, blues en jazz tot latin en pop. Het jazzconcert begint om 20.30 uur, zaal een half uur voor aanvang open. Kijk voor kaarten op www.kunstencultuuraalsmeer.nl 

Foto: Jazzweekend in Bacchus XXL. Foto: www.kicksfotos.nl