Jac. Stammes naam voor park langs Machineweg

Aalsmeer – Van 7 tot en met 20 april kon er gestemd worden op de vijf overgebleven namen voor het nieuwe park langs de Machineweg. De naam met de meeste stemmen is geworden: Jac. Stammespark, vernoemd naar een bekende, geliefde en te vroeg overleden jeugdtrainer van handbalvereniging Aalsmeer. 

“Het bleef tot het eind spannend”, zegt wethouder Robert van Rijn. “Er is massaal gestemd, dit geeft aan dat veel inwoners zich betrokken voelen bij de naam van het park. Na een check door onze websitebouwer is uiteindelijk de naam ‘Jac. Stammespark’ als winnaar uit de bus gekomen. Deze naam wordt voorgedragen aan het college als officiële naam van het nieuw aan te leggen park.”

Geldigheid stemmen

Omdat er twijfels waren of alle stemmen (ruim 2.000) met een bestaand account uitgevoerd waren heeft de bouwer van de participatie website participatie.aalsmeer.nl een check hierop gedaan en de niet bestaande accounts eruit gefilterd. Ook na deze aanpassing bleek dat de naam Jac. Stammespark de meeste geldige stemmen heeft gekregen.

Vijf namen

In de eerste fase hebben ruim 80 inwoners een voorstel voor een naam gedaan. Hieruit heeft de jury bestaande uit wethouder Robert van Rijn, directeur Green Park Aalsmeer, Dick van Harst en Ruud Tol van de straatnaamcommissie er vijf gekozen. Deze laatste vijf namen kregen de volgende stemmen: Wiebe Koopstrapark (laatste die het gemaal bediende): 822, Jac. Stammespark (bekende jeugdtrainer bij handbalvereniging Aalsmeer): 1011, Bloemhofpark: 52, Zwanenbloempark: 39, en als laatste Machinepark met 15 stemmen. De bedenker van de gewonnen naam (Micha Hoogewoud) gaat uitgenodigd worden tijdens de opening van het park. Binnenkort start de gemeente met de aanleg van het park.