Kerstmotorrit voor Maxima’s Helden

Regio – Verkleed als kerstvrouw zal Birgit Bergmann op zaterdag 16 december een sponsorrit op de motor maken voor het goede doel. Samen met een grote groep andere motorrijders verkleed als kerstmannen en -vrouwen van de stichting Maxima’s Helden halen ze geld op en bezoeken ze zieke kinderen in het ziekenhuis. “Dit is de derde keer dat ik meedoen aan deze motorrit”, vertelt de 63-jarige Birgit. “Kinderen die dat kunnen komen naar buiten, dik ingepakt, in rolstoel, gekoppeld aan slangetjes. Het is zo bijzonder om die kinderen weer even te zien lachen tijdens hun loodzware behandelingen. Ook de familie geniet van hun blije kinderen. We komen een geluksmomentje brengen.” De kinderen mogen even op de motor zitten en de motorrijders delen kerstmutsen en oliebollen uit.   

Tourtocht
De tourtocht door Utrecht start op de Mariaplaats, gaat onder andere langs revalidatiecentrum Hoogstraten, het Wilhelminaziekenhuis, het Prinses Maxima Centrum en het Diaconessenhuis. ’s Avonds is er nog een rit met verlichte motoren. Langs de route staan verkeersregelaars, zodat de deelnemers nergens hoeven te stoppen. “We hebben een strak schema, want we willen de kinderen letterlijk en figuurlijk niet in de kou laten staan.”

Om geld op te halen startte Birgit een inzamelingsactie waarbij het bedrag rechtstreeks naar het Prinses Maxima Centrum gaat voor het activiteitenfonds, zodat kinderen even kunnen ontspannen. Via www.maximaalinactie.nl/fundraisers/birgit-bergmann-2 kunnen mensen doneren. “Kinderen die speciale behandeling nodig hebben gaan naar het Prinses Maxima Centrum. Ik moet daarbij denken aan Judith die daar gelegen heeft. Ik had veel bewondering voor haar. Ze kon echt genieten. Het is belangrijk dat ze niet vergeten wordt. Zolang ik rij zal ik meedoen voor Judith om haar herinnering levend te houden. Zij heeft het niet gered, maar anderen hopelijk wel.”

Heldenshop
Ook kan er via de stichting Maxima’s Helden geld worden gedoneerd. In de heldenshop kunnen zelfs de oliebollen en kerstmutsen worden gesponsord. “Alles wordt gesponsord, zelfs de vergunningen”, legt Birgit uit. Zij kreeg stickers, magneetplaten en bordjes met een QR code om in winkels te zetten van Leo Koopmans van Martin Products Belettering. “Sinds de stichting bestaat is er 146.000 euro opgehaald. Ik blijf me inzetten, want elke euro is meegenomen. Het gaat om de kinderen. Zij zijn kwetsbaar en als wij dan ontspanning en plezier kunnen brengen, dan wil ik daar graag een bijdrage aan leveren.”

Komende woensdag 13 december zal Birgit met haar Yamaha en haar vriend met zijn Goldwing in winkelcentrum Amstelplein staan om aandacht te vragen voor de sponsorrit.