Diploma voor stokstaartjes van Qui Vive

Uithoorn – Afgelopen zondag was het alweer de laatste hockeytraining voor de stokstaartjes (kinderen van 4, 5 en 6 jaar oud) van dit voorjaarsblok bij hockeyclub Qui Vive. Wat hebben ze het allemaal goed gedaan en wat was het weer genieten om alle stokstaartjes de afgelopen weken met zoveel plezier op het veld te zien staan. 

8 weken lang hebben de kinderen spelenderwijs kennis gemaakt met het  hockeyspelletje of hebben ze verder geoefend met wat ze al eerder hadden geleerd. Sommige kinderen waren namelijk al bekend op Qui Vive omdat ze al meerdere stokstaartjesblokken gehockeyd hadden maar voor een heleboel kinderen was het ook helemaal nieuw. Velen kwamen samen met een vriendje of vriendinnetje en anderen kwamen alleen en maakten op deze manier juist weer nieuwe vriendjes gezien ze iedere week in een vast groepje gingen hockeyen.

De kinderen hebben tijdens de trainingen veel oefeningen in circuitvorm doorlopen zodat ze spelenderwijs met allerlei hockeyoefeningen in aanraking kwamen. De laatste training was lekker warm maar dat mocht de pret niet drukken. In het zonnetje, met een gezellig muziekje op de achtergrond, en wat extra water tussendoor, was het weer een feestje.

Na afloop van de training mochten alle Stokstaartjes, na eerst lekker limonade met elkaar gedronken te hebben, met hun groepje naar voren komen waar zij op de trap onder luid applaus een welverdiend diploma en een lekker ijsje in ontvangst mochten nemen. Naast alle stokstaartjes zijn ook alle jeugdtrainers van de zondagochtend (Manou, Jesse, Bas, Benthe, Milou, Joep, Alex, Sam, Nienke, Sanne) en de mascotte in het zonnetje gezet want zonder hen zijn er geen Stokstaartjestrainingen. Qui Vive is ontzettend blij met alle jeugdtrainers die zich, naast alle vaste trainers, in het weekend en/of door de weeks zo inzetten om de jeugd te leren hockeyen.