Dorpswandeling in teken van architectuur

Aalsmeer – Welke Aalsmeerse kerk wordt een kruiskerk genoemd? Wat is er bijzonder aan de architectuur van het voormalige pand van Broeckmans? Welke bouwinvloeden zijn terug te zien in het winkelgebied? Tijdens de dorpswandeling in Aalsmeer-Centrum op zaterdag 28 augustus krijgen deelnemers de antwoorden op deze en andere vragen.

In het voorjaar en de zomer wordt in de dorpskern van Aalsmeer elke maand een dorpswandeling georganiseerd door de Historische Tuin Aalsmeer. De wandeling voert deelnemers langs bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn. Tijdens de wandeling wordt hier letterlijk bij stil gestaan en werpen de gidsen vanuit hun eigen deskundigheid een nieuw licht op de lokale geschiedenis. 

De dorpswandeling van zaterdag 28 augustus staat onder leiding van Joop Kok, architect, geschiedeniskenner en auteur van diverse publicaties over architectuur en Aalsmeer. Hij gaat specifiek in op de architectuur van een aantal bijzondere gebouwen in de dorpskern. De wandeling start om 13.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Startpunt is de ingang van de Historische Tuin aan het Praamplein.  Deelname is 5 euro per persoon. Graag reserveren via coordinator@historischetuinaalsmeer.nl of bel 0297-322562.