Brandweer in actie voor explosie op boot

Aalsmeer – Maandag 27 juli rond kwart over vier in de middag werd de Brandweer van Aalsmeer gealarmeerd voor een brand op een boot in een jachthaven aan de Herenweg in Leimuiden. De Brandweer is direct met de blusboot op weg gegaan, maar kreeg onderweg te horen dat de hulp niet meer nodig was, de Brandweer van Leimuiden had het incident al onder controle.

Door de explosie heeft de boot zware schade opgelopen. Er is veel roetschade, ramen zijn gesprongen en een deur is weggeblazen door de knal. Ook zijn twee personen gewond geraakt. Door medewerkers van de ambulancedienst is eerste hulp verleend. Eén persoon heeft behoorlijke brandwonden opgelopen en is met spoed en onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis vervoerd. Naar de oorzaak van de explosie wordt een onderzoek ingesteld. Mogelijk is een gasfles ontploft.

Foto’s: Marco Carels

Verbranden afval

Het was een drukke maandag voor de Brandweer van Aalsmeer. Rond elf uur in de ochtend is met spoed gereden naar een gebouw aan de Bezworen Kerf in De Kwakel. Volgens een melding was er een brand waar behoorlijk veel rook bij vrijkwam. Ter plaatse bleek het te gaan om een afvalverbranding op een privéterrein. Het brandende afval is geblust met een paar emmers water.

Grote brand in Amsterdam

De ‘piepers’ van de brandweerlieden gingen deze maandag vroeg af. Even over half negen in de ochtend werd assistentie gevraagd bij een zeer grote brand in een woonboerderij aan de Bloemendalergouw in Amsterdam. De brandweer is snel op weg gegaan met de dompelpomp en tankautospuit. Ter plaatse gekomen bleek de inzet van de Aalsmeerse Brandweer niet meer nodig. De brand heeft de boerderij volledig verwoest. Gedacht werd dat er niemand meer aanwezig was in de woning, er bleek echter toch nog een persoon binnen te zijn. Het lichaam werd nadat de brand was geblust in de woning gevonden. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Poes gered uit boom

En dat de vrijwilligers van Brandweer van Aalsmeer van alle markten thuis zijn en zich graag inzetten voor de medemens hebben zij deze maandag ook laten zien. Rond half twee in de middag werd hulp gevraagd bij het redden van een poes uit een boom. Op de hoek Mensinglaan met de Hortensialaan was Samba iets te avontuurlijk geweest. Het dier durfde niet meer zelf naar beneden. De brandweer heeft Samba een handje geholpen en kreeg als dank een doos met overheerlijke gebakjes. Samba had volgens haar baasje ook flinke trek gekregen na de klimtocht. Er werden in korte tijd twee bakjes eten naar binnen gewerkt.  

Bron: Brandweer Aalsmeer