Bandjesavond 2.0: Een blijvertje!

Aalsmeer- Tijdens het opbouwen heeft het licht geregend, maar rond zes uur in de avond trok de lucht open en liet het zonnetje zich zien. Een prachtige avond, een perfecte start voor bandjesavond nieuwe stijl of, zoals de organisatie ‘kopte’ bandjesavond 2.0. Niet in de diverse straten in het Centrum, maar centraal op het Raadhuisplein vond de bandjesavond dit jaar plaats. Het was qua kosten en tijd de enige mogelijkheid om dit leuke evenement vol livemuziek doorgang te laten vinden.

Een goede zet, zo blijkt. De eerste bandjesavond nieuwe stijl is heel goed bezocht en prima verlopen. Er hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan, de bands Major Purple en The Charts vielen in de smaak. Veel herkenbare covers met een hoog meezing- en dansgehalte, lekker eigenwijs, vermakelijk met beiden een prima performance. Ook het verrassings-optreden van Glenn Helder kreeg veel waardering en natuurlijk wist dj Kees Markman weer de juiste muziek te kiezen. “Ik mis het rondje dorp wel”, aldus een bezoeker, “maar alle acts, eten en drinken op 1 plein heeft iets van een festival en dat is toch ook wel heel gezellig.”

Uiteraard alle lof voor de organisatie en voor de vele gezellige bezoekers, maar er waren ook enige minpuntjes. Zo was de rij voor de muntenverkoop bijzonder lang. Gemiddeld een half uur wachten, leverde heel begrijpelijk negatieve klanken op. Ook viel het bij de ‘piek’ op de avond, zo rond tien uur, niet mee om een biertje of frisje te kunnen kopen. De stands met eten en drinken waren allen gesitueerd tegenover het podium, dat naar de Van Cleeffkade gericht stond.

Wellicht een idee om ook stands voor het gemeentehuis neer te zetten om iedereen goed te bedienen. De organisatie zegt zelf geleerd te hebben van deze ‘klachten’ en belooft beter. Bandjesavond 2.0 mag een blijvertje worden, heel geslaagd! Misschien dan toch nog een tip: Zorg ook voor (meer) verlichting op het plein zelf. Het was best heel donker, zeker voor degenen die aan de kant van het gemeentehuis het feest vierden.

Foto: www.kicksfotos.nl