Voetbal: Verlies Aalsmeer zaterdag, RKDES gelijk

Aalsmeer – Er is weer volop gevoetbald afgelopen weekend. Verschillende jeugdteams mogen zich winterkampioen noemen en uiteraard is deze prestatie gevierd met een huldiging en kindercampagne. De hoogste teams van de voetbalclubs in Aalsmeer en Kudelstaart zijn nog volop in de strijd. Zo speelde FC Aalsmeer zaterdag een uitwedstrijd tegen de Veensche Boys. Het team heeft zichzelf de das omgedaan en verloor uiteindelijk met 5-3. Het eerste punt was echter voor Aalsmeer, Peter Neuvel scoorde in de achttiende minuut de 1-0. Daarna kwamen de Veensche Boys op schot en keek Aalsmeer al snel tegen een 2-1 achterstand aan. Vlak voor rust wist Calvin Koster de stand gelijk te maken, 2-2. In de tweede helft werden door Aalsmeer veel fouten gemaakt, vooral achterin en hier profiteerde de Veensche Boys van. Het werd 5-2. Gelukkig wist Floris Dokkum de eindstand nog iets dragelijker te maken: 5-3. Komende zaterdag 13 december komt de laatste tegenstander voor dit jaar naar Aalsmeer. Lukt het Aalsmeer zaterdag om te winnen van V.O.P. uit Amersfoort?

RKDES had zondag DSOV uit Vijfhuizen te gast op haar complex aan de Wim Kandreef. Geen echt prettig weer hadden de voetballers en de toeschouwers, nat en windering. De Kudelstaarters wisten al snel op voorsprong te komen, 1-0 dankzij Maarten van Putten. Vlak voor rust kreeg DOSV een penalty vanwege een overtreding van RKDES en dit schot werd verzilverd, 1-1. Het team uit Vijfhuizen moest het met één man minder doen, vanwege rood voor een van de spelers. RKDES profiteerde hier niet van. Een kwartier voor tijd moest nog een speler van DSOV het veld verlaten. Kudelstaart tegen negen tegenstanders. Zou het een puntje opleveren? Het bleef 1-1. RKDES speelde te slordig. Alhoewel Maarten van Putten toch bijna wel de 2-1 wist te scoren… Aanstaande zondag 14 december wacht RKDES de uitwedstrijd in en tegen Wijk aan Zee.