Voetbal: MA1 kampioen!

Aalsmeer – Zaterdag 6 december begon om half drie in de middag de kampioenswedstrijd van de MA1 van FC Aalsmeer tegen TABA MA1. Bij winst zou de MA1 kampioen worden, dus de speelsters waren behoorlijk nerveus. Het was gelijk duidelijk dat TABA niet voor niets op de derde plaats van de ranglijst staat en niet voornemens was de punten cadeau te geven. De eerste 10 minuten van Aalsmeer waren veelbelovend, maar daarna ging ook TABA zich meer met het spel en de aanvallen bemoeien. Het in grote getale opgekomen publiek, ging er eens goed voor zitten. De rust gingen de teams in met 0-0. Na de pauze ging Aalsmeer nog meer druk geven op het doel van TABA, want er moest natuurlijk wel gewonnen worden. Eindelijk na 11 minuten kwam er een mooie diepe bal van Lian, rechts op Lisa, die goed doorzette en van dichtbij de 1-0 in de touwen schoot. Vijftien minuten voor het einde werd een goede tiktak aanval opgezet via links en nadat Kim haar tegenstandster had uitgespeeld, volgde een prima voorzet op Nina, die verdienstelijk de 2-0 binnenschoot.  Nu was het kampioenschap wel binnen dacht iedereen, maar de tegenstander dacht daar anders over, viel aan en scoorde zelfs nog de 2-1. De laatste 5 minuten was echt billen knijpen voor iedereen. Spanning tot het laatste fluitsignaal. Het bleef 2-1 en dus is de MA1 kampioen geworden. De meiden zijn beloond met bloemen, champagne, taart, confetti vuurwerk, patat en een oorkonde.