Vier wielrenners doen aangifte voor poging tot doodslag

Was ongeluk op de Bovendijk wel een ongeluk?

De Ronde Venen – De aanrijding op de Bovendijk, afgelopen woensdag, tussen een automobilist en zes wielrenners, krijgt een geheel andere wending. Leek het in eerste instantie een ‘ ongeluk’ na onderzoek en diverse verklaringen doet de politie nu onderzoek naar de 54-jarige automobilist uit Mijdrecht die woensdagavond deze groep wielrenners aanreed. Hij wordt nu verdacht van poging doodslag.
Ze moeten doodsangsten hebben uitgestaan, aldus een woordvoerder van de politie, het groepje van zes wielrenners, dat woensdagavond rond zeven uur in Wilnis werden aangereden door een hen tegemoetkomende zilvergrijze Golf-stationwagen. 

 De wielrenners reden geheel rechts op de Bovendijk en in een flauwe bocht naar links klapten de wielrenners vol op de wagen.
 De klap was hard, keihard. Frames werden verbogen, wielen zo plat als een dubbeltje en een van de fietsen belanden in het water.

Verbrijzelde hand
De renners liepen flinke schaafwonden, botbreuken en snijwonden, ken op. Drie wielrenners moesten worden behandeld door ambulancepersoneel en twee van hen waren dusdanig gewond dat zij werden overgebracht naar het ziekenhuis. Een van hen had een verbrijzelde hand en de andere een schouder uit de kom en zijn andere arm gebroken. De overige vier zitten onder de schaaf en snijwonden. In eerste instantie leek het om een ongeluk te gaan. De bestuurder, een 54-jarige Mijdrechter, verklaarde dat hij slecht zicht had vanwege de lage zonstand. Ook verklaarde hij tegenover het plaatselijke tv station, dat hij de bocht had afgesneden, hetgeen hij altijd deed. De verklaringen van de automobilist en de wielrenners bleken al snel niet overeen te komen. 
De wielrenners stelden dat ze rechts hadden gereden en dat de auto uit het niets was gekomen en dat de bestuurder doelbewust op hen was ingereden. De bestuurder was zeer geïrriteerd geweest over de renners.Al snel werd duidelijk dat het verhaal van de automobilist niet overeen kwam met de feiten en leek het er op dat er zeer waarschijnlijk opzet in het spel is. De bestuurder is aangehouden.

Aangifte

Inmiddels hebben vier wielrenners aangifte gedaan tegen de Mijdrechter wegens poging doodslag. De technische recherche van de politie is het voorval verder aan het onderzoeken