Nieuw politiebureau officieel in gebruik genomen

 

Mijdrecht. Het was sinds 15 december vorig jaar al in gebruik, het nieuwe politiebureau aan de Bozenhoven 76 in Mijdrecht, maar woensdagmiddag 21 januari werd het officieel gepresenteerd als zijnde het nieuwe onderkomen van de politie. De opening werd verricht door Teamchef Olaf Broers met het doorknippen van een lint voor de feestelijk met blauwe ballonnen versierde ingang van het pand. Hij deed dat in gezelschap van de Chef district West Utrecht, Ellen Boverman en Bureauchef Martien van Herk. Een en ander onder het toeziend oog van talrijke politieagenten, voornamelijk behorende tot het basisteam van de ‘opstaplocatie Mijdrecht’ zoals het bureau in de nieuwe terminologie heet. Maar ook voormalig notaris Peter Forsthövel die samen met notaris Arjen Fanoy eigenaar van het pand is, de buren, de verzamelde pers en verdere belangstellenden. Het pand, pal tegenover Tuincentrum Wiegmans, heeft jarenlang dienst gedaan als administratiekantoor Flynt, maar die verhuisde een tijdje geleden alweer naar elders. Toen kwam het pand leeg te staan. Forsthövel was in zijn nopjes dat hij het pand kon verhuren aan de politie die het vervolgens wel zo efficiënt mogelijk heeft ingericht, compleet met spreekkamers en een ‘ophoudlocatie’ voor aangehouden verdachten die voor verder onderzoek worden overgebracht naar het politiecellencomplex (APU in Houten.

Het politiebureau is niet ‘nieuw’ in de zin van het woord, maar is in de plaats gekomen van het voormalige bureau aan de Anselmusstraat waar de politie van het district West-Utrecht jarenlang heeft gebivakkeerd. “Dat bureau voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Tevens was er vraag naar meer ruimte, zowel binnen als buiten. Politiewagens kunnen nu beter en gemakkelijker geparkeerd worden naast en achter het nieuwe pand. Het is niet zo dat alle politieagenten voortdurend binnen zijn. Het is een locatie van waaruit de politieactiviteiten plaatsvinden. De bedoeling is dat er meer blauw op straat komt, dichterbij de inwoners,” aldus laat Peter Keijzer van het politiekorps weten.

Meer over de nieuwe organisatie van de Nationale Politie en de plaats die De Ronde Venen daarin inneemt leest u in de Nieuwe Meerbode van 28 januari.