Korfballers van VZOD 3 kampioen!

Kudelstaart – Afgelopen zaterdag 16 maart stond de Proosdijhal op zijn kop: het derde seniorenteam van korfbalvereniging VZOD FIQAS is kampioen geworden in de zaalcompetitie. Waar het vlaggenschip van VZOD weinig in te brengen heeft in de competitie dit seizoen, laat het derde team zien dat passie, inzet en enthousiasme tot een mooi resultaat kunnen leiden.

In een rechtstreeks duel met hun belagers, de nummer twee van de competitie, TOP Solar, trok VZOD aan het langste eind. Na een voortvarende start, leek het team de druk niet aan te kunnen en kwam op een 2-6 achterstand. Maar de ervaren routiniers wisten zich te herpakken en kwamen weer langszij om de rust met een voorsprong van 10-7 in te gaan.

In de tweede helft was het duidelijk wie de touwtjes in handen had: VZOD nam de leiding en bouwde de voorsprong uit naar een eindstand van 19-9. Het zelfvertrouwen groeide en de spelers begonnen zelfs wat show elementen in te brengen wat het enthousiaste publiek zeer kon waarderen. Na het laatste fluitsignaal kreeg het team een staande ovatie van de toeschouwers die in groten getale aanwezig waren. Daarna was het tijd voor een feestje in het sportcafé van De Proosdijhal, waar het tot in de late uurtjes zeer gezellig was. 

Er volgen nog een paar wedstrijden in de zaal en in april start de veldcompetitie weer.

Ook daar gaat dit team, een mengeling van ervaren veteranen en enthousiaste jongere korfballers, uiteraard weer voor het hoogste doel. Zo bewijst dit team van VZOD dat attractief korfbal niet alleen op het hoogste niveau gespeeld wordt!

Foto: V.l.n.r. 1e rij: Jessica Verheul-Zijerveld, Marcel van Soest, Paul te Riele, Kees van Pelt en Rob Roy. 2e rij: Bart Verheul, Shewa Bernsen, Joyce van der Vaart, Maaike Heil, Dorien Rinkel en Bea Venema.