Joost Samson winnaars projectencompetitie ‘Bouwen in en aan het landschap’

De Ronde Venen – Tijdens de Dag van de ruimtelijke kwaliteit op 22 januari in het provinciehuis zijn de drie winnaars van de projectencompetitie ‘Bouwen in en aan het landschap’ van de provincie Utrecht bekend gemaakt. ’Deze projecten laten zien hoe (bouw)projecten in het landschap zo ingepast kunnen worden, dat ze de kwaliteit van het landschap versterken’, zegt de jury. De winnaar is park Elisabeth Groen van de Stichting Elisabeth Groen. De tweede prijs , 25.000 euro, gaat naar restauranttoren Grote Sniep van de heer J. Samson uit Wilnis.

De jury vindt de restauranttoren een uitdagend en spannend project dat de discussie aangaat tussen het behoud van het open veenweidelandschap en de beleving van datzelfde landschap. Het project vertelt het complete landschapsverhaal. Grote Sniep maakt onderdeel uit van de draslandverbinding Groot-Wilnis-Vinkeveen.

Wethouder David Moolenburgh: “Ik ben er als wethouder Ruimte van de gemeente De Ronde Venen trots op dat Joost Samson uit Wilnis met zijn restauranttoren Grote Sniep de tweede prijs (€ 25.000) heeft gewonnen. Net als de provincie vindt de gemeente het belangrijk het landelijk gebied aantrekkelijk te houden, zodat het ook in de toekomst plezierig wonen, werken en recreëren is. Joost Samson heeft met de restauranttoren Grote Sniep op een spannende manier gebruik gemaakt van het omliggende landschap.” Meer nieuws vindt u woensdag 4 februari a.s. in de Nieuwe Meerb

 

Op bijgaande foto overhandigt Gedeputeerde Bart Krol de tweede prijs aan Joost Samson.