Feestelijke afsluiting Day for Change op het Alkwin Kollege

Uithoorn – Vorige week was de feestlijke afsluiting van Day for Change op het Alkwin Kollege. De afgelopen maanden hebben alle 270 leerlingen van de 3e klassen van het Alkwin Kollege hun beste beentje voorgezet om geld te verdienen voor Day for Change. Het doel van Day for Change is een bijdrage leveren aan de vermindering van armoede en ongelijkheid voor mensen in ontwikkelingslanden. Dit jaar gaat het geld naar leningen aan vrouwen in een van de armste regio’s van India, een project dat ervoor zorgt dat deze vrouwen voor een gezinsinkomen kunnen zorgen en de kinderen naar school kunnen.

Rondom de kerstvakantie was er in Uithoorn en omgeving extra veel bedrijvigheid, zegt Marjolein Veldhoven, docent economie en organisator van Day for Change. Allemaal voor het goede doel.

De leerlingen hebben geld verdiend door met microkrediet bedrijfjes op te zetten. Activiteiten waren o.a. het organiseren van een diner, warme wafels, poffertjes en suikerspinnen verkopen, in de tuin werken, beauty-boxen verkopen, honden uitlaten en nog tal van andere activiteiten.

De feestelijke afsluiting en de opbrengst waren een groot succes. In totaal is er ruim 4000,- euro verdiend. De winnende teams werden beloond met een beker en cadeaubonnen.

De opbrengst is overhandigd aan Inge Reyntjes van Day for Change die aangaf zeer verheugd te zijn over deze fantastische opbrengst. “dhun-yuh-vaad“!