Bandbrouwerij voor kids nieuw in N201

Aalsmeer – In samenwerking met stichting De Binding organiseert N201 een nieuw project: Alle jonge popsterren in spé van 8 tot 13 jaar zijn welkom om mee te doen met De Bandbrouwerij voor kids! Onder begeleiding van een bandcoach kun je in een bandje leren spelen en veel nieuwe dingen leren. 

De Bandbrouwerij bestaat al sinds 2015 en heeft heel wat nieuwe bandjes en vooral ook veel nieuwe vriendschappen en veel lol teweeg gebracht. Het is niet meer weg te denken uit het muzikale circuit in de regio en om het nog een extra dimensie te geven is besloten om ook jongere kinderen te laten aanhaken. De afgelopen jaren hebben zich regelmatig jonge muzikanten gemeld bij De Bandbrouwerij en op speelniveau lukt het vaak best goed, maar de meeste deelnemers zijn tussen de 16 en 25 jaar en dan is het lastig om aansluiting te vinden als je 10 of 12 jaar bent. Dat leeftijdsverschil is te groot en voor de meesten werkt dat niet; met leeftijdgenoten is het natuurlijk veel leuker. 

De bandcoaching is in handen van Gina en Jeroen Heijne uit Kudelstaart. Gina studeert dit jaar af aan de muziek-opleiding van PACT in Amsterdam en is zelf vaak op het podium en in oefenruimtes te vinden. Jeroen Heijne is Orthopedagoog, groot muziekliefhebber en heeft in diverse bands gespeeld. 

Zij hebben er allebei heel veel zin in om met al het jong talent wat Aalsmeer rijk is aan de slag te gaan en leuke bekende hits te gaan spelen. Voorwaarde om mee te kunnen doen is wel dat je een beetje muziekles hebt gehad. Speelniveau is echter niet belangrijk, dus twijfel niet of je goed genoeg bent, want Gina en Jeroen zullen zorgen dat iedereen mee kan doen die een beetje zijn best doet. Je hoeft alleen je eigen instrument mee te nemen, want alles is verder aanwezig.

De Bandbrouwerij voor kids is in de oefenruimtes van N201 aan de Zwarteweg om de week op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 vanaf 5 april. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van De Bandbrouwerij.

Aanstaande vrijdag 22 maart is weer de tweewekelijkse Bandbrouwerij voor de wat oudere muzikanten vanaf 15 jaar in N201 vanaf 20.00 uur. Niet-muzikanten zijn ook welkom.