5,4 Ton afval uit de Westeinder!

Aalsmeer – Goed weer hadden de deelnemers aan de Westeinder-schoonmaakactie van SPIE vanmorgen, zaterdag 23 maart. Het weer was er vast debet aan dat een behoorlijk grote groep vrijwilligers zich meldde om met boten de Poel om te gaan en op zoek te gaan naar zwerfafval, alhoewel heel veel inwoners trots zijn op hun Westeinder en hier graag de handen voor uit de mouwen willen steken.

De schoonmaakactie bleek ook dit jaar geen overbodige luxe. Er is bijzonder veel afval uit het water gevist en vanaf eilanden in de boten geladen. Buiten bergen plastic en houtafval zijn ook bijzondere apparaten aangetroffen, onder andere een verroeste grasmaaier, een kapotte surfplank en een gedumpte droogtrommel.

Totaal is 5,4 ton afval bijeen verzameld en in de vuilniswagens van Meerlanden geladen. Het bestuur van SPIE wil alle vrijwilligers danken voor hun geweldige inzet. Dankzij jullie kan in de zomer weer genoten worden van een mooi en schoon plassengebied. Hulde!

Eén van de vrijwilligers was wethouder Robbert-Jan van Duijn. Ook hij was vroeg opgestaan om een handje te helpen. Met zijn team arriveerde hij na een kleine twee uur eveneens met een praam vol met allerlei afval bij Nieuwe Meer. “Het laat weer zien hoe belangrijk en hoe hard het nodig is dat SPIE Aalsmeer dit ieder jaar weer organiseert”, aldus de wethouder in een reactie. Daarom bestuur van SPIE: Ook applaus voor jezelf!

Foto: SPIE Aalsmeer