Zwemvierdaagse Oosterbad met extra’s geslaagd

Aalsmeer – Van 4 tot en met 8 juli vond de jaarlijkse zwemvierdaaagse plaats in het Oosterbad. Mede dankzij het mooie weer mochten de medewerkers van het natuurbad aan de Mr. Jac. Takkade veel deelnemers verwelkomen. Tijdens de zwemvierdaagse worden extra activiteiten georganiseerd en de animo hiervoor is altijd groot. Dinsdag stond ‘wie maakt het hoogste bommetje’ op het programma. De winnende ‘bombardiers’ waren bij de jongens Job Alderden en Gijs van Weerdenburg en bij de dames Suzet van Weerdenburg.

Op woensdagavond stond boegsprietlopen op het programma. Bij de jongens won Pieter met een afstand van 8.40 meter, tweede werd Michiel met 8.20 meter en op de derde plaats eindigde Mees met een mooie 8.10 meter. Bij de meisjes ging Fenna er met het goud vandoor, zij liep 10.5 meter oven de boegspriet. Tweede werd Amber met precies 9 meter en Febe kreeg met 8 meter de bronzen medaille uitgereikt. 

Donderdag, dag vier, konden de zwemmers deelnemen aan plankhangen. Er stond een stevige bries, maar dit weerhield de deelnemers niet om hun banen te zwemmen en de spierkracht te testen met het plankhangen. Langhangers waren Pieter met 2 minuten en 4 seconden, Dominique met 2 minuten en 3 seconden en Dirk met 1 minuut en 50 seconden. Vrijdagavond was de feestelijke afsluiting met een gratis ijsje voor alle deelnemers.

Foto: www.kicksfotos.nl