Zondagmiddagconcerten in Johannes de Doperkerk

Regio – In de serie zondagmiddagconcerten in de Johannes de Doperkerk te Mijdrecht/Wilnis genoot het publiek afgelopen zondag van het vijfde concert in de reeks met als titel ‘Eeuwige Bron van Licht’.

De verlichtende tonen van het ensemble Omnes Terminos met sopraan Margarita Dudčaka, organist Jeroen Pijpers en violiste Irina Trajkovska vonden veel waardering in de goed gevulde kerk. Op het oog moeiteloos vulden de stem, de snaren en de luchtpijpen de ruimte met bijzonder onderhoudende, veelal barokke, muziek van een keur aan componisten. Het grote beeldscherm voorin de kerk toonde close-up beelden van de musici, wat de beleving compleet maakte. Het concert, dat een uur duurde, vloog voorbij. Blij verlieten de gasten de kerk. Een deel daarvan praatte nog na in de naastgelegen S.e.T. Residentie met de musici met een drankje, bitterballen en heerlijke koekjes: speciaal voor het publiek gebakken bij Buurderij van Dam. Dat was dan ook het goede doel voor dit concert. De opbrengst van de deurcollecte voor Buurderij van Dam bedroeg € 637,–.

Op zondag 10 maart bent u opnieuw van harte welkom. U treft dan Maarten Wilmink aan de toetsen en daarbij verzorgt Vocalgroup Gaudiozo – als extra – een gezongen intermezzo. U bent natuurlijk weer van harte welkom.