Watertoren in juli elke zondag open

Aalsmeer – De komende zondagen in juli en augustus zal de Watertoren geopend zijn! Dit betekent dat publiek van 13.00 tot 17.00 uur de Watertoren kan bezoeken en naar boven kunnen klimmen via de grote en later kleine trappen. Vanaf boven op de ‘trans’ hebben de dappere beklimmers een schitterend uitzicht over Aalsmeer en verre omgeving. Uiteraard liggen de Westeinderplassen te blinken in de – hopelijk aanwezige – zon, terwijl het gebied van Schiphol en Amsterdam ook prima te zien is. Bij heel helder weer is het zelfs mogelijk om de Utrechtse Domtoren te zien en de zender Lopik te onderscheiden.

De Watertoren is ruim 50 meter hoog en het is verbazingwekkend dat vanaf deze hoogte al van zulke vergezichten genoten kan worden. Steeds meer Aalsmeerders en mensen uit de (verre) regio komen regelmatig terug naar de Watertoren om weer naar boven te gaan en het uitzicht te ‘proeven’. Meestentijds is dit tijdens de openingstijden, maar er is ook de mogelijkheid om met een groep op een afgesproken tijd de Toren te bezoeken en te beklimmen. Uit het gehele land is hiervoor al belangstelling geweest.

Wie met een groep wil komen, kan contact opnemen met het secretariaat van de Stichting Beheer Watertoren Aalsmeer via info@aalsmeer-watertoren.nl of bel naar 06-53928054 voor het maken van een afspraak. Maar kom dus ook een van de zondagmiddagen 10, 17, 24 en 31 juli, want dan is de watertoren open voor iedereen. De entree beneden is gratis, maar naar boven klimmen kost 2 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen. Op de website van de watertoren is veel informatie te vinden: www.aalsmeer-watertoren.nl