Veiling op de Historische Tuin

Aalsmeer – Zaterdag 31 oktober wordt er, zoals traditie op de laatste zaterdag van de maand, weer een veiling georganiseerd in de Historische Tuin. Er worden ouderwetse troschrysanten, waaronder Mensingsoorten, Stiense bonen met zoete appeltjes en daarbij het recept, geveild. De producten  worden deze dag  op professionele wijze  aan de man gebracht door Luus Hooyman als veilingmeester en Ruud Bartels, oud bloemeninkoper, als opsteker. De veiling begint om 15.00 uur.

Natuurlijk kan een bezoek aan de tuin gecombineerd worden met een bezoekje aan het Tuinhuis en tot het einde van dit seizoen is bij Oud Aalsmeer de tentoonstelling ‘De redding van Aalsmeer’ bezichtigen. Aanstaande zaterdag 24 oktober geeft historicus Jan Willem de Wijn hier een lezing over om 14.00 uur.

De Historische Tuin is iedere dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 16.30 uur en op  zaterdag en zondag tussen 13.30 en 16.30 uur. De entree is 4 euro voor volwassen en 65+ers  betalen 3,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar en houders van museumjaarkaarten hebben gratis toegang. De ingang van de Historische Tuin is op het Praamplein, in het Centrum. Voor actuele informatie zie de website www.historischetuinaalsmeer.nl