Veel petanque in deze week

Uithoorn – Op 2 december trok het combiteam OSB-BUT naar Pijnacker voor de ontmoeting met Folâtre in het kader van de Nationale Petanque Competitie. OSB-BUT had een voorsprong van één punt te verdedigen. De start was goed met tweemaal winst in de doublettenronde. In de triplettenronde ging het een beetje mis. In de voorgaande speeldagen had OSB-BUT slechts een triplettenpartij verloren. Nu gingen beide partijen naar de tegenstander. Nog geen nood, met tweemaal winst in de tweede doublettenronde zou een gelijkspel bereikt worden en driemaal winst in deze ronde de 5-3 winst in de ontmoetingen zijn. Helaas werd slechts één partij gewonnen en werd het een 5-3 nederlaag. Daardoor staat Folâtre nu een punt voor en is OSB-BUT gezakt naar de derde plaats. De volgende speelronde is op 9 december. Het is de afsluiter van de eerste helft van de competitie. De strijd zal plaatsvinden in Roelofarendsveen met als tegenstander De Boel de Boel.

Op 3 december organiseerde BUT het traditionele Surprisetoernooi. Kijkend naar de thermometer kon je je afvragen, waarom een sport met een duidelijke zonnige kant in de vrieskou buiten speelt. Toch hadden twaalf leden er zin in. De vorst in de toplaag van de banen gaf beste wat hoofdbrekens voor de spelers. De snelheid van de boules is dan moeilijk in te schatten en de vastgevroren steentjes zorgen ook voor plotselinge richtingsveranderingen van de boule. De opzet was om drie partijen mêlee te spelen. Mêlee wil zeggen elke speelronde met een andere maat tegen andere spelers in de doubletten.

Met een oog op de weerprogramma’s op internet leek het erop dat het zou gaan sneeuwen. Nu is sneeuw eigenlijk niet verenigbaar met boules. De boules hebben de neiging om de sneeuw op te pikken en te groeien naar wel tweemaal de grootte. Na overleg met de spelers werd besloten om maar twee partijen te spelen en op basis daarvan de prijzen uit te reiken. Vier spelers bleven ongeslagen en twee spelers met eenmaal winst vielen in de prijzen. Netjes ingepakt, zodat het surprises waren. Er werd nog lang nagepraat en de sneeuw kwam pas in de avond.

Eerder in de week was ook al een toernooi ingekort. Op 28 november vond de traditionele herfstontmoeting plaats met de spelers van Het Wilgenhofje uit De Kwakel. Helaas veroorzaakte onweer en regen een stop van het toernooi. Helaas moest besloten worden om de ontmoeting naar het voorjaar 2024 te verplaatsen. Gelukkig waren de prijzen cadeaubonnen van Christa Struik, die net als haar boeketten lang meegaan.

Boule Union Thamen heeft nog één toernooi te gaan in dit jaar. Op 17 december vindt het traditionele Slottoernooi plaats.