Tekenatelier voor kinderen bij de Werkschuit

Aalsmeer – Het Kindertekenatelier van de Werkschuit start in de week van 25 januari. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar zijn welkom op woensdagmiddag en zaterdagochtend. In de tekenles leren kinderen wat de waarde is van kunst door te kijken naar mooie vormen van uilen, vossen en zeepaardjes. Wat later in de cursus gaan portretten en boomhuizen getekend worden.

Door in verschillende kunstboeken te kijken leren kinderen ook de betekenis van vorm, plezier in materiaal, kleur en onderwerp. Docent is Annefie van Itterzon  en zij weet en ziet wat tekenen en schilderen bij kinderen te weeg brengt. Kijken naar kunst is mooi, maar de waarde van beeldende kunst gaat veel verder. Samen tekenen en schilderen verbindt kinderen. Het helpt hen bij hun ontwikkeling en brengt plezier in de klas.

“Na iedere les zie ik kinderen met kleurrijke tekeningen van herten, vossen en wijze uilen trots de deur uit gaan”, aldus Annefie. Opgeven kan via de website van de Werkschuit: www.werkschuit-aalsmeer.nl. De creatieve lokalen van de Werkschuit bevinden zich aan de Oosteinderweg 287f. 

Foto: Annefie van Itterzon (cursiste bij opgezette vos).