Snoeiboot gaat weer uitvaren

Aalsmeer – Volgende week zaterdag 8 oktober vaart de snoeiboot weer uit om eiland-eigenaren op de Westeinderplassen de mogelijkheid te geven hun snoeihout gratis en op een verantwoorde manier af te voeren. De boot gaat weer liggen op de vertrouwde locaties: Van 9.00 tot 12.00 uur in schuilhaven de Winkel, aan de Grote Poelzijde, en van 13.00 tot 16.00 uur bij Baggerdepot Otto, aan de doorgang Grote Brug.

Overhangend groen

Particuliere eiland-eigenaren zijn verplicht hun overhangend groen boven het water van de sloten en de vaarwegen te snoeien. Met het inzetten van de snoeiboot helpt de gemeente een (gratis) handje. Bedrijfsafval, zoals seringenhout en -kluiten, worden niet geaccepteerd. Als de boot op de aangegeven tijden niet aanwezig is, is deze waarschijnlijk even aan het lossen en komt zo snel mogelijk weer terug. 

Voor meer informatie over de snoeiboot kan contact opgenomen worden met de gemeente via 0297-387575 (vraag naar afdeling Veiligheid en Handhaving/vaarwegbeheer, of stuur een mail naar info@aalsmeer.nl ter attentie van genoemde afdeling.