Ruim 60 kramen op Lentemarkt in Vinkeveen

Vinkeveen – Op zaterdag 6 mei wordt voor de tweede maal de Lentemarkt in Vinkeveen georganiseerd. Deze zaterdag, één week voor Moederdag, zullen de ondernemers inspelen door hun leukste spulletjes aan te bieden op deze vrolijke Vinkeveense Lentemarkt.

Het idee is geboren in coronatijd omdat de plaatselijke ondernemers het erg zwaar hebben gehad en wel wat extra steun konden gebruiken. Door een Lentemarkt te organiseren, kort voor Moederdag, wil de organisatie met name de kleine ondernemers een hart onder de riem te steken. 

De eerste editie is bijzonder goed ontvangen en dat merkt de organisatie met name aan het aantal deelnemers in 2023, deze is meer dan verdubbeld! Inmiddels hebben ruim 60 kraamhouders zich ingeschreven. De Lentemarkt is bedoeld voor alle ondernemers uit de Ronde Venen. Inmiddels zijn er ook diverse aanmeldingen van buiten de gemeente. Er is speciaal gelet op de verscheidenheid, ofwel iedere kraam is uniek. 

De markt is van 10.00 tot 16.00 uur op het Tuinderslaantje en een groot gedeelte van het Boeiplein in Vinkeveen. Op deze manier is de Lentemarkt goed zichtbaar voor alle inwoners en komen de ondernemers ook goed tot hun recht.  Naast de kraamhouders zal ook Scouting de Eliboe weer aanwezig zijn om plantjes te verkopen voor het goede doel. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten van Dorpshuis de Boei.