Royal Flora Holland gaat terrein herontwikkelen

Aalsmeer – Royal FloraHolland gaat het centrale gebouw op het veilingterrein in Aalsmeer herontwikkelen waardoor medewerkers veiliger en gezonder kunnen werken en de logistieke processen efficiënter verlopen. De Algemene Ledenvergadering van Royal FloraHolland heeft op 2 juni goedkeuring gegeven aan een investering van 22,5 miljoen euro. De werkzaamheden zullen in 2018 gereed zijn.

Veilige en gezonde werkomgeving

Een deel van de ruimtes op het veilingterrein is niet meer van deze tijd. Zo zijn er verouderde, inpandige verlaadruimtes waar vrachtverkeer rijdt en uitlaatgassen worden uitgestoten. Royal FloraHolland wil zorgen voor optimale veiligheid van werknemers en wil dat zij in een gezondere omgeving kunnen werken. Deze verlaadhallen worden daarom gerenoveerd en vrij gemaakt van vrachtautoverkeer. Ook worden gebouwdelen met asbestdaken, een technisch afgeschreven koelcel en veilingtribunes die niet meer in gebruik zijn, opgeruimd. Door deze aanpassingen zullen logistieke processen efficiënter verlopen.

Vastgoed wordt verkleint

Door het economisch herstel heeft Royal FloraHolland de afgelopen tijd meer ruimtes op het terrein kunnen verhuren aan bijvoorbeeld exporteurs. Toch is er ook een deel dat moeilijk te verhuren is, omdat zogeheten dock boards ontbreken. Momenteel is er veel vraag naar ruimtes met dock boards. Om daarin te voorzien, gaat Royal FloraHolland 14.000 vierkante omvormen tot verhuurbare dock board ruimte. Verder verkleint Royal FloraHolland haar vastgoed met 13.000 vierkante meter. Door deze maatregelen stijgen de huurinkomsten en de commerciële omzet, terwijl de exploitatiekosten afnemen.

Gereed in 2018​

De herontwikkeling is in 2018 gereed en geeft Royal FloraHolland in Aalsmeer een uitstraling die past bij haar internationale ambitie. Ook kan Royal FloraHolland door de investering beter anticiperen op ontwikkelingen in de markt.