Praamplein blijft leeg, ook dit jaar geen Feestweek!

Aalsmeer – Helaas ook dit jaar geen feesttent op het Praamplein in de eerste week van september, de Feestweek gaat definitief (weer) niet door. “Na uitvoerig overleg, afgelopen weekend, tussen ons bestuur en de gemeente Aalsmeer, hebben wij een aantal mogelijkheden besproken om Feestweek 2021 in afgeslankte vorm doorgang te laten vinden. Na alles te hebben overwogen hebben wij maandagavond met pijn in het hart moeten besluiten dat Feestweek 2021 geen doorgang kan vinden”, laat het bestuur van de Stichting Feestweek Aalsmeer weten.

René, Dorine, Roland, Ruben, Dave en Jelle: “Wij zouden zoveel afbreuk doen aan de ‘normale’ Feestweek dat dit één van de hoofdredenen is om, twee weken voor de opbouw, toch te stoppen. We zouden velen van jullie teleurstellen wanneer er een Feestweek gehouden zou worden met slechts 750 bezoekers, alle zijwanden van de tent open, risico’s op openbare problemen, etc. Uiteindelijk blijven er meer minpunten dan pluspunten over, waardoor dit voor ons de enige juiste beslissing is. Want Feestweek Aalsmeer moet voor zoveel mogelijk mensen zijn!”

In haar bericht bedankt het bestuur de gemeente Aalsmeer, in het bijzonder burgemeester Gido Oude Kotte en zijn veiligheidsadviseur Bart Schmidt, voor de steun die zij heeft gekregen, de tientallen vergaderingen en overlegmomenten om toch alle mogelijkheden te bespreken.

Aalsmeerse vlag

Aankomende week wordt contact opgenomen met alle trouwe sponsors en iedereen die een toegangskaart heeft gekocht. Het bestuur vraagt in deze vanwege het vele werk wat hiermee gemoeid is om enige tijd. “Tot volgend jaar”, besluit het bestuur van Feestweek Aalsmeer “Met feestelijke groet, René, Dorine, Roland, Ruben, Dave en Jelle.” Een grote teleurstelling voor velen die zich verheugden op dit jaarlijkse, gezellige muzikale treffen. Maar, voor de beslissing is met name begrip. “Heel jammer, maar een wijs besluit”, aldus enkele reacties. En: “Respect voor alle uren die jullie in de organisatie hebben gestoken. Op naar 2022.” Net als vorig jaar wordt de oproep gedaan aan inwoners en ondernemers om vanaf begin september alle huizen, gebouwen en straten op te vrolijken met de Aalsmeerse vlag!

Foto: www.kicksfotos.nl