Nieuw kanopolotoernooi voor iedereen: durf jij het?

Uithoorn – Kanopolo trekt elk jaar honderden bezoekers naar het Amsterdam Open in Uithoorn (11-12 mei), maar heb je de sport zelf wel eens beleefd? Kanovereniging Michiel de Ruyter geeft jong en oud nu de kans met het Uithoorn Open, op vrijdag 10 mei. Van 16:00 tot 18:00 uur mag iedereen de spanning op komen zoeken, helemaal gratis en onder begeleiding van ervaren poloër.

Het nieuwe instaptoernooi wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt, dankzij een bijdrage van Initiatievenfonds Uithoorn. In plaats van de gebruikelijke polokano’s – die voor de beginner een beetje wiebelig kunnen zijn – liggen er speciale sit-on-top kajaks klaar. Varen gaat daarmee een stukje makkelijker, zodat iedereen zich lekker kan uitleven. Zorg voor slimme vaaracties, passeer je tegenstander en smijt die bal in het doel.

Het Uithoorn Open is geschikt voor alle leeftijden, zolang je maar een zwemdiploma hebt. Alles wat je mee hoeft te nemen is sportkleding, een handdoek en een droog setje kleren. MDR zorgt voor de rest. Uiteraard zijn vrienden en familie ook welkom om mee te spelen, of vanaf de kant te komen kijken. De inschrijving is vanaf nu geopend, via kanopolo@mdr.nu. Vrijdag 10 mei om 16:00 uur: zorg dat je erbij bent!