Knotgroep DRV actief op de landelijke natuurwerkdag

De Ronde Venen – Op vrijdag 4 november en zaterdag 5 november vindt de Natuurwerkdag plaats. Een initiatief van LandschappenNL. Jong en oud kunnen die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Het is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap. Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk: snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, het knotten van wilgen, snoeien van fruitbomen, maken van takkenrillen en verwijderen van riet.

Knotgroep De Ronde Venen doet dat niet alleen op zaterdag 5 november maar werkt elke winter 10 zaterdagen op verschillende locaties. Ze knotten natuurlijk wilgen maar ook essen, elzen en snoeien hoogstam fruitbomen.

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag en de andere werkdagen levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor het landschap is steeds meer in vrijwilligershanden. Hierdoor kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Voor meer informatie kijk op www.natuurwerkdag.nl of op www.knotgroepderondevenen.nl

Op zaterdag 5 november werken ze op een van de eilanden op de Vinkeveense Plassen. Ze varen er met een boot naar toe en die vertrekt om 09.00 uur vanaf eiland 4, Baambrugse Zuwe 134b. Neem zelf brood, een koffiemok en soepkom + lepel mee. Wij zorgen voor het nodige gereedschap, de koffie en de soep. Natuurlijk trek je ook goede buitenkleding aan en laarzen of stevige schoenen. Als je mee wil doen, meldt je dan aan bij Henk Dalebout, 06-2128 4273 of  HenkDalebout@hotmail.com