KiKa-strijders in korte broek naar Jozefschool

Aalsmeer – Veertien kinderen van de Jozefschool komen deze week in hun korte broek op school om zo aandacht te vragen én geld op te halen voor kinderen met kanker. Tijdens deze KiKa Korte Broek Actie van 19 tot 23 december hopen zij heel veel geld op te halen om onderzoek mogelijk te maken en de overlevingskans van deze kinderen te vergroten. Een uitstekende reden om met de benen bloot te gaan.

Okke Onclin nam het initiatief om z’n ‘matties’ op te trommelen om aan de actie mee te doen. Zonder twijfel werd de korte broek van zolder gehaald, een app-groep aangemaakt en een streefbedrag van 1.000 euro bepaald. Op maandag is de actiepagina van de KiKa-strijders aangemaakt. De link, genaamd ‘Bèst koud maar kanker is veel erger’, werd massaal doorgestuurd waarna het streefbedrag al na een uur werd behaald. Het nieuwe streven werd 2.000 euro. Echter, dezelfde dag werd zelfs het fantastische bedrag van 3.000 euro al bereikt. 

Statiegeld flessen

Omdat een korte broek dragen volgens de kinderen een kleine moeite is, de kou hartstikke meevalt én kanker nog veel erger is, hebben zij daarnaast nog bedacht om statiegeld flessen op te halen en de opbrengst hiervan te doneren. Genoeg motivatie bij de KiKa-strijders om een stapje extra te doen en nog meer geld op te halen. 

Kerstdiner

Ook de nieuwe directeur van de Jozefschool, René Veerman, steunt het initiatief van de dappere strijders. Op de site van de Jozefschool wordt aandacht besteed aan de actie en hij heeft de link tevens naar alle juffen en meesters doorgestuurd. Als ze het nu nog maar goed vinden dat deze bikkels in korte broek op het kerstdiner verschijnen.

De volledige opbrengst gaat naar het Prinses Máxima Centrum. Er kan nog (gul) gestort worden via www.kikakortebroek.nl/best-koud-maar-kanker-is-veel-erger-de-kikastrijders. Het doel is dat de zieke kinderen een kans moeten krijgen op een net zo leuk leven als zij zelf hebben. “En gewoon lekker kunnen spelen.” Doe jij mee?