Winterwandeling IVN met mooie doorkijkjes

Regio – Op zaterdag 21 oktober organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn de eerste winterwandeling van het seizoen 2023/2024. De wandeling vertrekt vanuit Woerdense Verlaat. Er wordt eerst gewandeld naar een voormalig privé jacht- en visgebied wat vanaf 1933 is omgetoverd tot een waar lusthof. Er wordt langs bomen, smalle paadjes, bruggetjes en mooie doorkijkjes gelopen met als bonus een prachtig uitzicht over de de Nieuwkoopse plassen met haar mooie rietlanden.

Daarna richting de Westveense molen, welke nu nog in gebruik is als hulpgemaal, via een gebied met onder andere prachtige cipressen. De wandeling is ongeveer 9 kilometer lang. Draag stevige en vooral waterdichte schoenen en warme kleding! De wandeling gaat over verharde wegen maar ook deels door het weiland!

Ongeveer halverwege de wandeling is er een korte pauze. Dan kunnen de door uzelf meegebrachte (warme) drank genuttigd worden. Aanmelding voor deze wandeling is verplicht via winterwandelen@ivn-drvu.nl. Details volgen na aanmelding. Voor verdere informatie kan contact opgenomen worden via het zelfde e-mailadres.